یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
5

حوزه/نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز با حضور نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از تبریز، دوازدهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز با حضور آیت الله محسن مجتهدشبستری، نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز به کار کرد.

سید رضا صالحی امیری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، روز دوشنبه در مراسم افتتاحیه نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز که در نمایشگاه بین المللی تبریز برگزار شد، ابراز داشت: هر روز برای مصارف آب و نان و سوخت و سایر مسائل، هزاران ساعت برنامه تنظیم  می شود اما در حوزه کتاب کمتر سخنی به میان می آید.

وی تاکید کرد: بدون توجه به عرصه کتاب و کتابخوانی و مصرف فرهنگی ارتقای فرهنگی در کشور صورت نمی گیرد لذا باید بیش از پیش به مقوله کتاب و کتابخوانی توجه شود.

صالحی امیری ادامه داد: کتاب تعالی بخش روح و جان انسان است، باید در کنار همه مصرف های مادی مصرف فرهنگی داشته باشیم تا تعالی روحی پیدا کنیم.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه زیست فرهنگی در جامعه پیشرفته دارای اهمیت است، عنوان کرد: آمارهای تکان دهنده طلاق و اعتیاد و خشونت در مجموعه کشور بیانگر یک مساله جدی است و آن این است که ما از زیست فرهنگی فاصله گرفته ایم چرا که زیست فرهنگی دل انسان ها را به هم نزدیک می کند.

مشاور رئیس جمهور با بیان اینکه در جامعه ای که هزاران پرونده مناقشه  و نزاع افراد در دادگاه تشکیل می شود این جامعه از زیست اخلاقی و فرهنگی به دور است، گفت: یکی از مهم ترین نیازهای جامعه ما زیست فرهنگی است و این جز با مانوس شدن با کتاب میسر نمی شود.

وی با بیان اینکه توسعه بدون توسعه فرهگی بی معناست، اظهار داشت: هر توسعه ای که در متن آن توسعه فرهنگی نباشد ما را به ناکجاآّباد هدایت می کند.

صالحی امیری تاکید کرد: چالش اصلی رشوه ، پارتی وسایر مشکلات اقتصادی و آسیب های اجتماعی امروز کشور ریشه فرهنگی دارد و لازم است که مسئولین فرهنگی توجه جدی به این بخش ها داشته باشند.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران در ادامه با اشاره به جایگاه آذربایجان ابراز داشت: آذربایجان برای تداوم فرهنگی خود نیاز به توسعه فرهنگی دارد، آذربایجان ظرفیت تبدیل شدن به یک قطب فرهنگی در ایران و منطقه را دارد که نیازمند عزم مدیران است.

مشاور رئیس جمهور ادامه داد: آذربایجان باید به قطب فرهنگی کشور و منطقه تبدیل شود و همه امکانات و ظرفیت های لازم در این منطقه وجود دارد.

وی در پایان بر ضررت افزایش مصرف فرهگی در استان و تلاش برای ارتقای زیست فرهنگی و توجه به توسعه فرهنگی به عنوان جوهر توسعه تاکید کرد.

علی اکبر صفی پور، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی نیز با اشاره به اینکه تلاش کردیم نمایشگاهی در شان نام و جایگاه تبریز برگزار شود، خاطرنشان کرد: نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز مهم ترین اتفاق فرهنگی استان است چرا که در این اتفاق بیش از یک میلیون نفر در سال های گذشته از این نمایشگاه بازدید داشتند که نشان از علاقه مردم به کتاب و کتابخوانی است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی ادامه داد: بیش از 400 ناشر در آذربایجان شرقی فعالیت می کند که در سال گذشته بیش از هزار عنوان مجوز نشر کتاب صادر شد.

 

صفی پور تاکید کرد: بیش از 40 باب کتاب فروشی در سطح استان فعالیت می کنند و بیش از 80 هزار متر متراژ کتابخانه های استان است.

وی گفت: تعداد 800 ناشر داخلی و 120 ناشر خارجی در این نمایشگاه حضور دارند که بیش از 2 میلیون جلد کتاب را در این نمایشگاه عرضه کرده اند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی اظهار داشت: همزمان با نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز نمایشگاه رسانه های دیجیتال نیز عرضه شده است.

*فرهنگ و هنر آذربایجان شرقی در کشور جای خود را پیدا کند

معاون سیاسی امنیتی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این مراسم تصریح کرد: اتفاق فرهنگی هر ماه در استان آذربایجان شرقی به وقوع می پیوندد و این باعث مباهات و افتخار برای این دیار است.

سعید شبستری خیابانی تاکید کرد: جایگاه آذربایجان شرقی در فرهنگ و هنر باید در کشور جای خود را پیدا کند و نگاه تمرکزگرایانه که در دولت های گذشته وجود داشت از بین برود.

شبستری افزود: در این دولت قصد این است که به استان ها توجه بیشتری شود و تمرکزگرایی در کشور از بین برود.

معاون سیاسی امنیتی استاندار آذربایجان شرقی عنوان کرد: تبریز باید در آینده نزدیک علاونه بر پایتخت تشیع به عنوان پایتخت فرهنگی کشور معرفی شود.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha